Ninos webshop binnenkort onlineJolanda ridder van Oranje Nassau Het jongerenhuis
Nieuws

NIEUWSFLITS

Lieve mensen, donateurs en allen die de stichting, de kinderen en ons een warm hart toedragen, Al langer borrelde het bij Jolanda en mij: zullen we de donateursdag dit jaar annuleren en verplaatsen naar het 25 jarig jubileum ? We hebben het goed overwogen, uitgebreid besproken en besloten dat we de donateursdag en het 25 jarig jubileum samen willen laten gaan. De geplande dag op 6 november gaat dus niet door. Een donateursdag organiseren kost behoorlijk wat geld, we vinden de kosten van zo’n dag op dit moment echt te veel. Het beschikbare geld besteden we op dit moment liever aan de stichting en de kinderen. Ook voelt het als veel passender, logischer om het 25 jarig jubileum van de stichting te vieren.

Warme en hartelijke groeten namens, Peruaanse en Nederlandse team, Jolanda van den Berg en Ronald Bleeker.

De realisatie van een Niños fotoboek!Hervé Hughes is de man achter de prachtige foto's van onze Niños in Cuzco. Sinds 5 jaar legt hij de dagelijkse activiteiten van stichting Niños vast, en fotografeert hij alle kinderen in portretvorm.
Deze foto's mochten gezien worden! Dus begonnen we in het najaar 2014 een Kickstarter crowd funding project om geld in te zamelen voor de productie van het boek. De Kickstarter promotievideo laat beelden zien van de fotosessies van Hervé met de kinderen. De reacties en investeringen waren overweldigend, waardoor we u nu met trots ons nieuwe Niños fotoboek mogen presenteren.

Het Niños fotoboek bevat 96 pagina's vol prachtige kleur en zwart-wit foto's, allemaal gemaakt door Hervé Hughes. Het voorwoord is geschreven door Jean Cavé (Franse schrijver) en het verhaal van Niños door Karen van Holst Pellekaan (bestuurslid Niños, Nederlandse actrice en scenarioschrijfster)
De teksten zijn in het Engels, Nederlands en Frans.
Uiteraard gaan 100% van de inkomsten van de boekverkoop naar stichting Niños.

Interesse? Koop dit unieke boek in onze Niños webshop of in de Niños Hotels in Cuzco, Peru.

Jolanda van den Berg benoemd tot Ridder van Oranje Nassau!

Gisteren was het dubbel feest in Cusco.. de jarige Jolanda werd namelijk BENOEMD TOT RIDDER VAN ORANJE NASSAU! Jolanda ontving deze Koninklijke onderscheiding door de Nederlandse consul in Cusco. Het nieuws was een totale verrassing voor Jolanda: "…ik moet je zeggen dat het toch wel een heel bijzonder gevoel is. Kan het nog niet helemaal plaatsen maar merk hoe belangrijk het is voor de mensen hier en daardoor ook voor mij speciaal." Het Niños-team is enorm trots en wij bedanken en feliciteren dan ook iedereen die heeft meegeholpen aan Niños. Zoals Jolanda zelf zegt: "Een ongelofelijke dikke kus voor iedereen en heel erg gefeliciteerd want deze eer is natuurlijk niet alleen voor mij, maar vooral ook voor jullie allemaal en iedereen hier."

Nieuwe uitdaging: het jongerenhuis!

Stichting Niños biedt tot nu toe fantastische groei- en ontwikkelingsmogelijkheden voor kinderen van 5 tot 13 jaar. Het afmaken van de lagere school was tot voor kort de grens. Deze grens had altijd een puur praktische reden, er was domweg geen geld en geen mogelijkheid om hulp te bieden aan kinderen boven de 13 jaar.
Stichting Niños zoekt al jaren naar een oplossing voor dit probleem. Het is elk jaar weer hartverscheurend om afscheid te moeten nemen van kinderen van 12 of 13 jaar. Ze hebben jarenlang een thuis en een geweldige tijd gehad bij Niños en nu worden ze weer 'het bos' in gestuurd en moeten ze het zelf uitzoeken. Veel kinderen smeken of ze mogen blijven en er zijn er ook bij die expres blijven zitten om de lagere school maar niet af te maken om zo langer bij Niños te mogen blijven.

De droom wordt werkelijkheid..
Het was werkelijk altijd een droom om een 'Jongerenhuis' te realiseren en jongeren tot 18 jaar de broodnodige opvang en begeleiding te geven die ze nodig hebben. We weten allemaal hoe juist kinderen in deze leeftijd, de puberteit, kunnen ontsporen..

Vanaf juni zijn twee van onze kinderrestaurants in de ochtend samengevoegd, waardoor er 1 restaurant vrijkomt voor de "grotere" studenten. Dit is een soort noodoplossing totdat we de nieuwe bouw van het jongerenhuis af hebben gerond en ze hierdoor echt een eigen plek krijgen.
Wat we de jongeren nu voorlopig willen aanbieden is in ieder geval een plek waar ze kunnen leren en studeren, met: bibliotheek, eten, douchen en begeleiding. De eerste groep studenten zijn al benaderd en dolgelukkig dat ze mee mogen doen.
We hebben besloten met 40 middelbare school en 8 hogere school studenten te beginnen.
Voor hier meer >>

Drukkerij Kempers

Zoals eerder in de nieuwsbrief genoemd hebben we een nieuwe sponsor, Drukkerij Kempers. Kempers levert sinds 1989 al milieuvriendelijk drukwerk van de hoogste kwaliteit. Zo maken zij bijvoorbeeld gebruik van de zogenaamde Waterless offset techniek. Wij zijn Kempers ontzettend dankbaar voor het sponsoren van ons drukwerk. Voor meer informatie over deze bijzondere drukker verwijzen we jullie naar www.kempers.nl

Kinderboek over en voor het Niños project.

In 2010 verscheen het jeugdboek 'Bliksem in de Bergen' bij uitgeverij Leopold. Karen van Holst Pellekaan, bestuurslid van Stichting Ninos en oa kinderboekenschrijfster, maakte dit boekje speciaal voor Ninos. Behalve een spannend avontuur in de bergen is het een verhaal over Peruaanse kinderen binnen het Ninos project verteld door de ogen van een Westers jongetje.
Het boekje is geheel belangeloos vertaald in het Spaans en in het Engels. Wij zijn de vertalers hier erg dankbaar voor. Op deze manier kunnen de kinderen van de projecten in en om Cusco het boekje ook lezen en kunnen er exemplaren in de hotels aan toeristen verkocht worden, waardoor er weer meer aandacht voor de projecten gegenereerd wordt.

Auteur: Karen van Holst Pellekaan
Geschikt voor: 7 - 9 jaar
ISBN10: 9025857736 / ISBN13: 9789025857738/NUR 282/283

Koop het boek in de boekwinkel of bestel het bij Bol.Com

My Book Buddy

My Book Buddy is een Nederlandse organisatie die als doel heeft om kinderen in de ontwikkelinglanden te laten lezen. Ook Stichting Niños Unidos Peruanos zal van kinderboeken worden voorzien. In elk restaurant komt een boekenkast te staan met Spaanse kinderboeken. Met een uitgekiend uitleensysteem kunnen de kinderen elke week nieuwe boekjes lenen en in een speciaal rugzakje zelfs mee naar huis nemen.

Meer lezen over deze organisatie: www.mybookbuddy.nl