Publiciteit

Interview in Margriet en andere media Publiciteit is belangrijk voor ons, zeker nu we een nieuw project zijn gestart zonder daar eigenlijk genoeg geld voor te hebben. We hebben meer dan ooit behoefte aan nieuwe donateurs zodat we ook met ons jongerenproject dezelfde kwaliteit kunnen handhaven, zoals nu al meer dan 16 jaar in de bestaande projecten gebeurt. We hebben een aantal interviews gegeven, o.a. aan het blad 'Margriet' dat op 14 augustus in de winkels lag. Ook heeft het 'online' magazine Dia For Life (www.diaforlife.org) aandacht aan Niños besteed en heeft het Franse foto agentschap Hemis (www.hemis.fr) twee reportages over ons geplaatst!

Lees hieronder het artikel uit de Magriet:

En straks lekker huiswerk maken

Vanuit hun eigen geboorteland krijgen veel kinderen helaas niet allemaal dezelfde kansen, Jolanda, Maddy en Florentine maakten er een missie van om het leven van de allerarmsten een beetje meer kleur en toekomst te geven.

Jolanda van den Berg (46) is oprichtster van Stichting Niños Unidos Peruanos: "Zestien jaar geleden ging ik rondreizen in Peru en sindsdien is mijn leven nooit meer hetzelfde geweest. Tijdens mijn reis kwam ik veel kinderen tegen die bedelden of op straat werkten als snoepverkoper en schoenpoetser. Al vrij snel voelde ik dat ik iets voor deze kinderen wilde doen, maar ik wist nog niet precies wat. Toen ik thuiskwam, heb ik al mijn vrienden, familie, buren, collega's - eigenlijk iedereen die ik maar kende - een brief gestuurd met de vraag of ze mij wilden help en met een maandelijkse donatie als ik terug naar Peru zou gaan om iets voor die kinderen te doen. Het was een heel impulsief plan, maar tot mijn grote verbazing kreeg ik van bijna iedereen steun. Binnen een paar maanden had ik meer dan zestig mensen die mij elke maand voor tien gulden sponsorden. Op dat moment richtte ik de stichting op. De missie van Niños Unidos Peruanos is om zo veel mogelijk kansarme en verwaarloosde kinderen in en rondom de hoofdstad Cusco een beter leven te geven. De stichting heeft drie hotels gebouwd waarin toeristen kunnen overnachten. De inkomsten die hieruit voortkomen komen volledig ten goede aan de diverse projecten. Zo hebben we vijf speciale kinderrestaurants kunnen bouwen, waar op dit moment zo'n zeshonderd kinderen een dagprogramma volgen. Ze krijgen er eten, drinken, medische zorg en huiswerkbegeleiding, en kunnen er douchen, sporten en spelen. Er zijn zelfs een bioscoop en bibliotheek aanwezig. Maar het belangrijkste: de kinderen krijgen er aandacht en liefde. Aandacht en liefde die er thuis vaak niet zijn, door armoede of omdat ze door hun ouders zijn verlaten. Door wat ze vinden in de kinderrestaurants kunnen ze hopelijk weer kind zijn en dromen over de toekomst. Toen ik de kinderen in Peru ontmoette, voelde het alsof er iets op zijn plaats viel. Ze lieten me niet meer los, terwijl ik eerder helemaal geen speciale connectie had met kinderen. Ik leefde in totale vrijheid, 'lang leve de lol'. In mijn leven was absoluut geen plek voor kinderen. Maar dat veranderde dus tijdens en na mijn reis door Peru. Ik heb twaalf jongens geadopteerd dat jaar. Die zijn inmiddels allemaal volwassen en ik ben zelfs al vier keer oma geworden! Ik mis Nederland of mijn oude leven totaal niet. Ik denk niet dat ik ooit zal terugkeren. Ik ben gelukkig hier met 'mijn' zeshonderd kinderen, mijn twee biologische dochters van elf en negen en mijn Franse echtgenoot, die ik drie jaar geleden tijdens een interview voor een Frans magazine heb ontmoet. We zijn afgelopen januari in Cusco getrouwd en hopen hier nog heel lang mooie dingen te kunnen doen."
Meer informatie: www.stichtingninos.com en www.ninoshotel.com.

Bekijk hier de pdf van dit artikel >>