Hotels, een Hacienda en 5 Kinderrestaurants

Met behulp van een zeer gulle sponsor kon Jolanda haar onderneming Ninos Hotel beginnen en de aanschaf van een koloniaal gebouw in het centrum van Cusco. Met de aankoop van dit sfeervolle grote pand ging haar wens om een eigen inkomstenbron voor het Niños project te realiseren in vervulling: het Niños hotel aan de Calle Meloq. Bovendien kon ze zelf, met haar 12 Peruaanse jongens, in een gedeelte van dit pand gaan wonen.

Het hotel werd al snel een groot succes. Toeristen van over de hele wereld komen er nog steeds met veel plezier logeren.
Met de inkomsten van dit hotel plus de donaties uit Nederland kon Jolanda niet veel later een terrein aanschaffen waarop haar eerste kinderrestaurant zou verrijzen. Op deze plek zouden veel meer kinderen dan alleen haar 12 jongens te eten kunnen krijgen, maar ook aandacht, veiligheid en de ruimte om te spelen en om zich te ontwikkelen.

Inmiddels, 15 jaar later, zijn er vijf kinderrestaurants, 2 hotels in de stad en een Hacienda met paarden buiten Cusco. Deze Hacienda ligt op een idyllische plek op een half uur van de stad, midden tussen de bergen.

Verder zijn er op de terreinen van de kinderrestaurants een sporthal, twee bibliotheken en een bioscoopje gerealiseerd. Gedurende tien jaar hebben zeker 150 bouwvakkers werk gehad om dit allemaal te bouwen of te restaureren.

Bekijk ook de volgende items